Şanlıurfa’da olumsuz hava şartlarından dolayı zarar gören elektrik direkleri DİCLE EDAŞ ekipleri tarafından onarılmaya başlandı.
Geçtiğimiz gün saatte 52 km hızla esen şiddetli rüzgâr ve dolu yağışının sebep olduğu hasar yüzünden Şanlıurfa’nın Akçakale Harran ve Viranşehir ilçelerinde bulunan yüksek gerilim direklerinin devrilmesi, hatların kopması sonucu elektriksiz kalan köylere yeniden enerji verilmesi için Dicle EDAŞ ekipleri harekete geçti. Fırtına nedeniyle Akçakale’de Keçelik, Çömlekçi, Aslanlı, Uzunyol, Ohali, Büyüktaş köylerine enerji sağlayan 30 yüksek gerilim direği, 180 adet ağaç direk devrilirken, Harran’da Kayaca, Selalmaz, Ağlak, Sugeldi, Yalınta ve Yukarı Dere köylerine enerji sağlayan 70 yüksek gerilim direği ile 20 ağaç direk devrildi. Viranşehir ilçesinde Süleymaniye, Yıldızlı, Engelli, Samanlı ve Akkese köylerinde 20 yüksek gerilim 40 ağaç direk devrilirken, Şanlıurfa merkeze bağlı Dilimli, Büyük Tutluca, Hayrat, Bağış ve Denizci köylerinde 35 direk devrildi. Şiddetli fırtına dolayısıyla Şanlıurfa merkeze bağlı köyler ile Viranşehir, Akçakale ve Harran’da enerjisiz kalan köylere enerji verebilmek için Dicle EDAŞ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Devrilen elektrik direkleri ile kopan enerji nakil hatlarının onarılması ve elektrik kesintisini gidermek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdür Esin Eroğlu,“Zorlu şartlara rağmen köylere enerji verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. takviye ekiplerle birlikte şiddetli fırtınadan dolayı enerjisiz kalan birçok köye enerji sağladık.
Geriye kalan köyler için çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede o köylere de enerji vereceğiz” diye konuştu.
HARRAN’DA 90 ELEKTRİK DİREĞİ DEVRİLDİ
Kuvvetli fırtınadan etkilenen Harran ilçesinde ise Dicle EDAŞ ekipleri enerjisiz köylere elektrik verebilmek için çalışmalarını artırdı. Fırtına sonucu tespitlerine göre 90’ın üzerinde ağaç ve yüksek gerilim direğin devrildiği, bir o kadar da iletken koptuğunu belirten İl Müdür Eroğlu, bu nedenle ilçe merkezi ve köylerin büyük bir kısmında elektrik kesintisi yaşandığını elektrik arıza servisindeki personellerin izinleri iptal edildiğini belirterek, 2 gün gibi kısa bir sürede ilçe merkezinde yüzde 100 ve bağlı köylerin yüzde 90’nına elektrik verildiğini ifade etti. Eroğlu, Viranşehir ve merkeze bağlı köylere enerji vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini yürütülen çalışmalar sonucunda en geç Cumartesi günü öğlen saatlerinde tüm bölgeye enerji verileceğini sözlerine ekledi.