Türkiye’nin en genç Milletvekili Aday Adayı Ömer Atılgan, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Çanakkale Zaferi’nin milletin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ömer Atılgan yayımladığı mesajda, tarihin önemli dönüm noktalarından biri olarak nitelediği Çanakkale Zaferi’nin, dönemin imkansızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini gözler önüne serdiğini kaydetti. Atılgan, "Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, başta biz gençler olmak üzere bu vatanda yaşayan herkese emanet edilmiştir. Kimlik gözetmeksizin bu topraklarda yaşayan bizler, günümüzde de gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının güvencesidir” ifadelerine yer verdi.
Atılgan, zaferin 100. yılında, Çanakkale’de yatan yüz binlerce şehidi rahmet ve hayırla yad ederken, onlara şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini hatırlattı.