Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, halk oyunları müziği araştırma ve derleme çalışması müzik albümü gala ve kültür gecesi düzenledi.
Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gecesi Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Konferans salonunda gerçekleşti. Eyyübiye Belediyesi 12 bin yıllık tarihi geçmişi ile köklü bir kültür mirasına sahip olan, evleri, sokakları, çarşıları, hanları, hamamları, çeşmeleri, köprüleri, camileri, kale ve surları ile “Müze Kent” görünümünde bulunan Şanlıurfa kültürünü yaşatma adına böylesine bir gece tertipledi
Geleneksel Halk Oyunları gösterisi, Türk Halk Müziği Konseri, Zeybek Gösterisi, Asbap giydirme geleneği, kılıç kalkan gösterileri sahnelendi. Serginin ardından konferans salonunda düzenlenen etkinliklere katılan sanatseverler Şanlıurfa kültüründe çok önemli yere sahip olan birbirinden güzel oyunlara tanıklık ettiler.
"BELEDİYECiLİK SADECE FİZİKİ ÇALIŞMALAR YAPMAK DEĞİLDİR"
Gecede bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediyeciliğin sadece fiziki çalışmalardan ibaret olmadığını ve sosyal faaliyetler yaparak belediyecilik yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu tarz kültürel çalışmalar yaparak süslemeye çalışıyoruz. Özellikle Urfa’mızın değerleri olan sanatçılarımıza ve sanatseverlerini ve onların bu çalışmalarını derleme noktasında üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Geceye Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eşi Ayşe Ekinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalı sanatsever katıldı.