Hz. Eyyüp Peygamber (as) adına düzenlenen ’Sabır Günleri’ devam ediyor.
Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl ilki gerçekleşen etkinlikler Eyyüp Peygamber Makamında kılınan Cuma namazı sonrası yapılan 3 dilde sabır duasından sonra makamın hemen yanındaki boş alan üzerine kurulan platformda ilahi ve kasideler seslendirildi. İlahi ezgilerden sonra sahneye Fatih Çıtlak Hoca çıkarak “Hz. Eyyüp ve Sabrı” konulu bir sohbet etti. Çıtlak, "Allah-u Teâlâ, Eyyüp Aleyhisselâm’ı çok sabırlı bularak onun güzel kulluğunu methetmiş, ona bütün ehlini yani evlâd, servet ve sıhhatini, beraberlerinde daha bir mislini rahmet olarak hem de temiz akıllılar için bir ibret dersi; ibadet edenler için bir hatıra olarak bahsetmiştir" dedi.
‘Sabır Günleri’ etkinlikleri kapsamında gecede sahne alanlara Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı, Akçakale Kaymakamı, Eyüp Fırat tarafından Grup Hafızlar, Grup Yürüyüş, Ahmet Pascı ve Fatih Çıtlak Hocaya katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bu tarz etkinliklerin devamının geleceğini söyledi. Başkan Ekinci, "Sabır Etkinliğimiz devam ediyor. Bu gecemizi sonuna kadar sabırla bekleyenler de bu gecede sabır imtihanı vermiş oldular. Bildiğiniz gibi Eyyübiye Belediyemiz 1. Yılını doldurdu. Bu 1 yıllık süre zarfında hakikaten hizmetler yönünde ertelenmiş bir ilçeydi. Biraz daha ileriye gidersek ötekileştirilmiş bir ilçeydi. 1 yıllık süre zarfında gerek fiziki projeler konusunda, gerek sosyal projeler konusunda Allah’a şükür çok doğru bir başlangıç adına doğru işler yaptığımızın kanaatindeyim. Sizlerden gelen övgüler bunu bir şekilde ispatlıyor”dedi.
Eyyübiye Belediyesi Sabır günleri etkinlikleri 1. Gecesi çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.