Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından planlı bir şekilde organize edilen ve yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda, dar gelirli ailelere gıda yardımı yapıldı. Yardımların yapıldığı bölgede inceleme yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘Sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini sergilemeye çalışıyoruz’ dedi.
Nüfusunun büyük bir bölümünün Sosyal Yardımlaşmaya kayıtlı olduğu ve yardım beklediği Eyyübiye Belediyesi, kurulan ekip tarafından tespit edilen 234 aileye yardım elini uzattı. Oluşturulan komisyonun yaptığı çalışmalar ve incelemeler neticesinde tespit edilen ailelere ulaştırılmak üzere gıda paketleri hazırlandı. Yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere hazırlanan gıda paketlerini inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yardımların devam edeceğini belirtti.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan aileler, belediye ekipleri tarafından evlerinde incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda 234 aileye gıda yardımı yapıldı. Yine yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere gıda paketleri hazırlandı. Yağ, şeker, pirinç, bulgur, çay, makarna, mercimek, un gibi temel gıda malzemelerinden oluşan gıda paketleri oluşturulan ekiple ailelere teslim edildi.
Eyyübiye Belediyesi hizmet binası yanında araçlara konulan yardım paketleri, belediye ekipleri tarafından müracaatta bulunan dar gelirli ailelere teslim edilmek üzere yola çıktı. Gıda Yardım Paketi dağıtımına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye SKM ilçe Başkanı Mustafa Ağar, AK Parti Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı Tuba Pişkin İnan, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Reşat Aksoy, AK Parti Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Eyyübiye İlçemiz içersinde dar gelirli vatandaşlarımıza, muhtaç vatandaşlarımıza yönelik gıda yardımlarımız devam ediyor. Burada Sosyal yardım ekibimizin oluşturduğu çalışmalar sonucunda yardıma muhtaç ailelere daha önceden temin ettiğimiz gıda paketlerinin dağıtımına devam y ediyoruz. Eyyübiye ilçesi dar gelirli, yoksul insanların çok olduğu bir ilçedir. Bu anlamda da Sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini sergilemeye çalışıyoruz. Bugün ekimizle beraber dün olduğu gibi, bugün de, bundan sonraki günlerde de mahalle mahalle, ev ev gezip bu gıda paketlerimizi ekibimizle beraber ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu anlamda ulaşmadığımız bir ihtiyaç sahibi kalmayacaktır. Dolayısıyla bu çalışmalarda yoğun emek sarf eden, bu sıcak saatlerde yoğun emek sarf eden çok değerli ekibimize, AK kadrolara da teşekkür ediyoruz” dedi.