Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çalışan fayans ustaları düzenlemiş oldukları basın açıklamasında, sigorta haklarının gasp edildiğini belirterek, sigorta haklarının tehdit unsuru yapılmadan verilmesini istedi.
Siverek Fayans Ustaları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği üyeleri ilçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan parkta yaptıkları açıklama ile sigorta haklarının gasp edildiğini belirterek, sigorta haklarının tehdit unsuru yapılmadan verilmesini istedi. Basın açıklamasını dernek adına Abdurahman Arpacık okudu. Açıklamanın başında Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun’un ailesine başsağlığı dilendi.
Çok büyük zorluklarla belirten Arpacık, “Kanunların bize verdiği sigorta haklarımız gasp edilmektedir. Bunun önlenmesini gerektiren denetimler yapılmamaktadır. Böyle olunca sigortalarımız belli bir ücret karşılında ya bize yada inşaatla alakası olmayan kişilere satılmaktadır. Bu haksız ve hukuksuz uygulamalar bir rant kapısına dönüştürülmüş ve bize canımızda bezdirmiştir. Bu ve benzeri haksız uygulamalar yarınlarımızı çalmakta yarınlara umutla bakmamızı engellemektedir. Yıllardan beridir inşaatlarda çalıştığımız halde yatırılmayan sigorta primleri yok denecek kadar azdır. Bu gidişle mezarda emekliliği zor göreceğiz. Alın terimizin karşılığı bu olmamalıdır. Yetkililerden fazla bir şey istemiyoruz. Sadece isteğimiz mevcut kanunların bize verdiği sigorta hakkının çalışırken bizlere ücretsiz ve tehdit unsuru yapılmadan verilmesidir" dedi.