Ceylanpınar’daki çocuklara yaz tatili boyunca yüzme, şişme oyun parkı ile keyifli anlar yaşatacak olan Ceylanpınar Belediyesi, Türkiye’nin en sıcak yeri olarak kabul edilen Ceylanpınar’da, kavurucu sıcakları unutturmak ve çocukların yaz tatili boyunca güzel günler yaşamak için yaz ayı boyunca ‘’Şişme Yüzme Havuzu’’ sistemini getirtti.
Ceylanpınar Belediyesi, Muratlı Mahallesi ile Pınarbaşı Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi yakınlarına konan ve derinliği 1.30 metre, uzunluğu 5.10 metre, 70 ton su kapasiteli 2 adet şişme yüzme havuzlarında miniklere uzman kadro ile yüzme öğretecek. Yapımı tamamlanan yüzme havuzunun açılışına katılan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ile Mahalle muhtarların yanı sıra çok sayıda mahalleli katıldı. Ceylanpınar’ın kavurucu sıcaklarına karşı 4 ay boyunca ücretsiz hizmet verecek. 14 yaş ve altı çocukların faydalanabileceği havuzların açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Atilla, “Gönül isterdi ki bütün mahallelerimizde büyük yüzme havuzu tesisleri yapacağımız yerler, araziler olsa da buralara içinde yüzme havuzunun, basket ve futbol sahalarının bulunduğu dev kompleksler yapabilsek. Ancak ne yazık ki alan olmadığı için böyle portatif havuzlar yapabiliyoruz. Bizler sizlere hizmet etmekle mükellefiz, bu nedenle imkânlarımızı zorlayarak pratik çözümler üretiyoruz. Buralarda çocuklarımız portatif yüzme havuzlarında yüzme öğrenirken aynı zamanda eğlenme imkânı bulacaklar” dedi.
Ceylanpınar’ın kavurucu sıcaklarına karşı 4 ay boyunca ücretsiz hizmet vereceğini belirten havuz Koordinatörü Adnan Yıldız, yılsonu eğitim ve öğretimin ardından böylesi etkinliklerin bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Yıldız, belediye olarak öğrenci arkadaşlıklarını pekiştirmek için bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Naif Karataş adlı vatandaş ise, düzenlenen havuz etkinliği için Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya teşekkür ederek, hem kendileri hem çocukları için güzel bir proje olduğunu dile getirdi.