Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay başkanlığında yapılan toplantıda, köy muhtarları kaçak avlanma konusunda uyarıldı.
Kaymakamlıkta yapılan toplantıda, 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında iç sularda balık av yasağı olduğundan, Kaymakam Ahmet Özay, kaçak avlanma ile ilgili şüphe uyandıran durumların mahalle sakinlerince en seri şekilde 156 Jandarma hattına bildirmeleri gerektiğini söyledi. Bu konuda vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve uyarıların mahalle muhtarları tarafından yapılması gerektiğini kaydeden Özay, barajda balık avlanma dönemine riayet edilmediği ve keklik sayısında düşüş olduğuna dair şikayetlerin geldiğini ifade etti. Özay, “Avlanma yasağı üç aylık bir süre. Bu süre zarfında avlanmadığı sürece balıkların üremesi sağlanıp daha çok ürün elde edilecek” dedi.
Özay, bu konuda jandarma ve muhtarların koordineli bir şekilde çalışarak yasak avlanmanın önüne geçilmesi için hassasiyetle üzerinde durmaları gerektiğini belirtti.
Özay, köy muhtarlarına söz hakkı vererek yasak avlanma ile ilgili şikayetlerini dinledi. Toplantının çok yerinde ve faydalı olduğunu belirten köy muhtarları, Kaymakam Özay’a teşekkür etti.
Toplantıya İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Timur Deniz, Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Savaş Bozkurt, İlçe Tarım Müdürü İsmail Şeyhanlıoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğünde Polis Merkez Amiri Başkomiser Mustafa Fatih Tolga Baydar ve baraja sınır 15 mahalle muhtarı katıldı.