Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde farklı mahallelerde hizmet veren Meslek Edindirme Merkezleri kadınların her açıdan umudu olmaya devam ediyor.
Kadınları hayata bağlayan sekiz kadın destek merkezlerinden biri olan Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi, bulunduğu mahallenin umut ışığı olmanın gururunu yaşıyor. Söz konusu merkezde 280 kursiyerle eğitimine devam ederken açıldığı günden bu yana 5 bin mezun verdi. Kursiyerler adeta usta-çırak ilişkisi içinde mesleklerini edindikten sonra aldıkları destekle kendi iş yerlerini açıyor.
Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi’nin kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, kadınlarla gurur duyduklarını söyledi. Kadınların kurslara sahip çıkmasını ve eğitimlerden meslek sahibi olmalarını isteyen Okay, emeği geçen tüm kadınlara teşekkür etti. Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi’nde halıcılık kursunun açıldığını müjdesini veren Okay, ilerleyen dönemde meslek çeşitlerini artıracaklarını belirtti.
Konuşmanın ardından Okay ve beraberinde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ile serginin açılışını yaparak, ürünleri yakından inceledi.
Kursiyerlerden Fatma Karagöz, kurs sayesinde meslek edindiğini ve artık kendi ayakları üzerinde durduğunu söyledi. Yaptığı ürünleri sattığını ifade eden Karagöz, "Burada ki kurslar sayesinde meslek edindim. Yaptığım ürünleri satıyorum aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Çok mutluyum. Allah Celalettin Başkan’dan razı olsun" dedi.