Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Ayvanat mahallesinde alt yapının sorunlu olması nedeniyle bir apartmanın kanalizasyon suyu sokağa akıyor. Apartman ve mahalle sakinleri çevreye kötü koku ve mikrop saçan sorunun giderilmesini istiyor.
Apartmanın kanalizasyonunun 10 metre ileride bulunan üstü açık bir dereye bağlandığını iddia eden bina sakinleri, binanın dereye göre alçakta kalması nedeniyle kanalizasyon atıkları geri gelip binanın bodrum katına doluyor. Bodrum katı kanalizasyon atıkları nedeniyle mikrop yuvasına dönen apartmanda kötü koku ve haşerelerden geçilmiyor. Bina sakinleri bodrum kattaki atığı boşaltma için evin önüne 5 metre uzunluğunda 1 metre derinliğinde bir çukur kazıp su pompası vasıtasıyla da atık kanalizasyon suyunu bu çukura boşaltıyor. Etrafı ve üstü açık kanalizasyon çukurunun etrafında çocuklar oynuyor. Bina sakinleri defalarca durumu belediyeye bildirdiklerini ama herhangi bir çözüme ulaşamadıklarını söyledi. Çocuklarının açılan kanalizasyon çukuruna düşmesinden korkan anneler çevrenin pislik içinde olduğunu, kötü koku yayıldığını aktarıp, "Çocuklarımız hastalanmakta. Burayı bir an önce yapmalarını istiyoruz" dediler.
Bina sakini Ahmet Çiftel ise binanın kanalizasyon borusunun kanala bağlanmadığını, pis suların bodruma geri geldiğini belirterek "Bizim, çocuklarımızın, yaşlıların herkesin sağlığı tehdit altında" dedi.
Mahalle Muhtarı Habbeş Akgül de mahallede bu tür sorunların sık sık gündeme geldiğini belediyelerin yeterli hizmet vermemesinden yakınarak şunları söyledi: "Şuan Siverek Urfa’ya bağlandığı için köy haline gelmişiz. Bu sorunlar sürekli gündeme geliyor. Siverek Belediyesi topu ŞUSKİ’ye atıyor. ŞUSKİ belediyeye topu atıyor. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz."
ŞUSKİ’den yapılan açıklamada, "Bodrum katların kanala bağlantısı yapılamaz. Bodrum katlarının kot farkından dolayı vatandaşlar pompa yardımıyla bodrum katlarında biriken suyu mevcut kanala bağlayarak tahliye etmeleri gerekir" denildi.