Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek Karacadağ bölgesinde yer alan ve sulama amaçlı kullanılan Derbi Göleti’ne bakım ve onarım çalışması yaparak havzaya su vermeye başladı.
Yıllardır atıl durumda bırakılan Derbi Sulama Göleti çevresinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmasının ardından 6 bin 400 dekarlık araziye su bırakıldı.
1980’li yıllarda hizmete açılan ve 3 köyün istifade ettiği ancak yıllardır kullanılamayan gölet, çevresindeki trafoları güçlendirerek, bölge çiftçisinin su ihtiyacına cevap verildi. İlçedeki en büyük sulama göletlerinin başında gelen Derbi Gölet’inde suyun doluluk oranının yüzde yüzü bulması ve bu yılki yağışların fazla olması çiftçinin yüzünü güldürdü.
Karacadağ Bölgesinde sondaj çalışmasının çok zor olduğu belirten bölge çiftçisi Muzaffer Kıran, “Gölet’imiz 30 senedir atıl durumda. 6 bin dekarın üstünde bir arazinin sulanmasını sağlayan bu göletten 600 aile faydalanıyoruz. Domates, çeltik, pamuk, pirinç vb. gıdalar bu topraklarda yetiştiriliyor. Mesela 2-3 bin dönümlük arazide kendim pirinç üretiyorum. Bu göletin temizletilmesinde katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Celallettin Güvenç’e çok teşekkür ederiz” dedi.