Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde açılan çocuk evlerini Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüğü ile Siverek Kaymakamlığının destekleri ile açılan çocuk evlerini ziyaret eden Erkal, burada bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Çocuk evlerindeki ziyarette yetkililerden çocuk evleri hakkında bilgi alan Erkal, küçük çocuklarla ilgilenerek onları dinledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Erkal, çocukların yetiştirme yurtları yerine evlerde misafir edildiğini belirterek, "İlimiz genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın 8 adet çocuk evi bulunuyor. Bunların iki tanesi de ilçemizde bulunmaktadır. Bu çocuklarımızın hayata hazırlanması için evlerde yetiştirilmesi daha uygun. Bu amaçla ilçemizde bulunan evlerimizde şuanda 10 çocuğumuz var bu on çocuğumuz her evde üç eğitimcinin gözetimi altındalar" dedi.
Erkal, çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için kaynak aktarıldığını ifade ederek, "Bu çocuklarımızın kendi çocuklarımızdan hiçbir farkı yok. Bu çocuklarımızın eğitim hayatından diğer sosyal ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu gece çocuklarımızın hem misafiri olduk, hem de ilçede yapılan sportif faaliyetlerde başarılı olan çocuklarımız tebrik etmeye geldik" dedi.