Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçe Müftülüğü ve Saracçeşme kırsal mahallesi sakinleri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı.
Ceylanpınar Saracçeşme kırsal mahallesinde Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav) Mustafa’nın bin 444’üncü Kutlu Doğumu münasebetiyle ‘Kutlu Doğum Ziyafeti’ verdi. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklara başlayan mahalle halkı, gelen misafirlere gölgelik yapmak için 5 ayrı çadır kurdu. Program okunan ilahi ve mevlitle başladı. Saracçeşme köy sakinlerinin organize ettiği Kutlu Doğum Ziyafetinde 600 Kg. koyun eti ve 500 Kg bulgur pilavı yapıldı. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği ziyafete köy sakinlerinin misafirlerini en güzel şekilde ağırladıkları ve ilgi gösterdikleri gözlemlendi.
Programda kısa bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Üsame Anlağan, “Peygamber efendimizin bize öğretmiş olduğu güzel ahlak adına her fırsat ve zamanda ona bağlılığımızın arz ederiz. Bu arzımın ona sadakatimizi göstermekle birlikte alemlerin Rabbi olan Allah’a imanımızın bir gereği olarak yaparız. İkramımızı da, davete icabetimizi de kardeşlik hukukunu gözetirken de aynı duyguyla hareket ederiz. Bir arada yaşamanın ahlakını örneklik gösterirken de aynı duygu ve düşüncelerle de hareket etmeliyiz" dedi.
Program kılınan öğle namazı ardından verilen yemek ikramıyla devam etti. Saracçeşme kırsal mahallesi dere kenarında hazırlanan yemek bahar mevsiminin etrafı yeşillendirmesiyle programa renk kattı.