Şanlıurfa’da denetimli serbestlikten yararlanan tüm mahkumların, hayata adapte olmaları amacıyla eğitimini ön gören protokol imzalandı.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik hükümlülerin eğitimine yönelik düzenlenen ‘Hayata Yeniden Başlamak’ projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokol kapsamında verilmesi planlan eğitimlerin ilk etabında 40 mahkumun eğitime başlanıldı. Protokolle ilgili bilgi veren Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, amacın mahkumları hayata adapte etmek olduğunu vurguladı. Kuş, “Harran Üniversitesi Rektörlü, Şanlıurfa cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü arasında ‘Kişisel Gelişim ve Hayata Yeniden Başlama’ eğitimleri adı altında Ceza ve İnfaz Kurumlarımızdan tahliye edilmiş hükümlü kardeşlerimize Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz bünyesinde üniversitelerden hocalarımızın katkılarıyla seminerler ve eğitimler verilecek. Hükümlü ve tutuklular, ceza ve infaz kurumuna girmiş ve belli süre kalmış ve yeniden çıktıklarında hayata adapte olma konusunda sıkıntı yaşayabilecek insanlar bu eğitimlerle yaşanacak sıkıntıları en aza indirgemeyi hedefliyoruz” dedi.
Suç işleyenlerin kısa sürede topluma kazandırılması gerektiğini anlatan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ise, “Toplumda istemeden de dışlanmış olarak kendilerini göreceklerinden bu verilecek eğitimlerle bizler onları toplumun içine girebilecek şekilde eğitim verebilirsek ciddi mesafe kat edileceğini düşünüyorum. Yüksek okullarımızla da bu mahkumları irtibatlaştırıp meslek kursları edindirmeyi de amaçlıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Şanlıurfa’da Denetim Serbestlik Müdürlüğü tarafından önceki iki yıl içerisinde çeşitli kurum, kuruluş, STK’lar ve özel sektör temsilcileriyle iş birliği ile 5 bin kişiye çeşitli eğitimler verilmiş ve ihtiyacı olan 350 kişinin istihdamı sağlanmıştı. Ayrıca 600 kişiye de mesleki eğitimler verilerek, bu kişilerin üretken bir birey olmaları desteklenmişti.