Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkanı Fatih Kanlıpıçak, Diyarbakır’da yaşanan İHYADER suikastı ve ardından yaşanan olaylar nedeniyle cemaat ve kanat önderlerine çağrıda bulunarak, olası çatışmaların engellenmesi için aktif görev almalarını istedi.
Kanlıpıçak yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da İHYADER Başkanı Aytaç Baran’ın silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü ve ardından çıkan olaylarda üç kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak sağ duyu çağrısında bulundu. Tüm siyasi parti, devlet yetkilileri ve örgütlerin yanı sıra cemaat, kanaat önderlerine de çağrıda bulunan Baran, “Ey devlet yetkilileri, siyasi partiler, örgütler. Ey cemaatler, kanaat önderleri, olası bir çatışmanın önünü alabilecek bütün kesimler. Yarın çok geç olmadan elimizden gelen bütün imkanları seferber etmenin günü bugündür. Gelin bu taşın altına elimizi koyalım, muhtemel bir çatışmanın önüne geçelim. Görünen odur ki kirli eller bölgenin tekrar çatışmalı bir sürece girmesi için özel bir çaba içerisindeler. Bizler yeni bir çatışmanın başlamaması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Uzun süren çatışmalar göstermiştir ki savaşın kazananı olmadı, olmayacaktır. Yeni bir çatışma halinde hep beraber kaybedeceğiz. Canlarımızı birer birer toprağa vermenin hiç kimseye hiçbir yararı olmayacaktır” dedi.
Kanlıpıçak, olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet, Yeni İHYADER camiasına ve bütün ölenlerin yakınlarına baş sağlığı da diledi.