Derse sakallı girdiği için azarlandığı iddia edilen ve ardından kalp krizi geçirip ölen öğretmen adına kitap okunarak eylem yapıldı.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun Termal Fen Lisesi’ni ziyareti esnasında, sivil itaatsizlik eylemi nedeniyle sakallı olarak derse giren Yalova Termal Fen Lisesi’nde matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü azarladığı iddia edilmişti. Bunun üzerine sendikalar olaya tepki göstererek Öz’e sahip çıkmışlardı. Edinilen bilgiye göre Öz, kendisine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katılmış ve yürüyüş esnasında kalp krizi geçirip ölmüştü.
Şanlıurfa’da Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya gelen Şanlıurfa Alternatif Sinema Atölyesi (ŞASA) gönüllüleri, yaşanan olaya bir farkındalık oluşturma adına bir elinde kitap diğer ellerinde ise ‘Öğretmen Okur ve Okutur’, ‘Bizim Sevgimiz Sizin Nefretiniz’ dövizleri ile göğüslerine iliştirdikleri Halil Serkan Öz’ün fotoğraflarıyla yarım saatlik kitap okumanın ardından sessizce dağıldı. Grup adına konuşma yapan Dr. Hüseyin Kotaman, şunları kaydetti: “Toplumumuzda bugün işte çalışkanlık, cesaret, iyilik, adalet gibi erdemlerin yok edildiğini görüyoruz. Bu gibi erdemleri insanlarımıza kazandıracak olan elbette öğretmenlerimiz olacaktır. Bu gibi erdemler toplumu toplum yapan insanı insan yapan erdemlerdir. Bu erdemler yok edilmeye başlandığında toplum artık toplum olmaktan çıkar yığın haline pelte haline gelir. Biz bugün buna karşı durmak amacıyla bir eylem gerçekleştirip dikkat çekmeye çalıştık. Bizler Halil Serkan Öz adlı aydınlanmacı öğretmenimiz bir valinin hakaretine uğrayıp daha sonra da kendisi için düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirip öldü. Toplumu eğitecek, insanlaştıracak öğretmenler ezilirse, onların itibarları yok edilirse toplum gelişemez ve gelişemeyen toplum da başkalarının ayakları altında kalır.”