Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le birlikte Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde iplik fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen, Vali Yardımcıları Aylin Kırcı Duman ve Uğur Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, OSB Müdürü Oktay Yaşar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılıştan önce bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, herkese önemli görevler düştüğünü belirterek,“Ülkemizin her karışı şehit kanıyla sulanmış bu topraklara sahip çıkmamız gerekiyor. Biri alın teriyle sahip çıkacak, diğeri sermayesiyle sahip çıkacak. Bir başkası beyniyle sahip çıkacak, bir başkası da konumuyla ülkemize sahip çıkacak. Bu yüzden bütün yatırımcıları Şanlıurfa’ya davet ediyorum. Eskiden olduğu gibi ülkenin bir bölgesi değil, burada doğan kişinin de burada işle buluşması gerekiyor. Burada bu fabrikaların yükselmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de birçok fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz ve binlerce gencimiz buralarda işe girecek”dedi.
Törende konuşan Vali İzzettin Küçük ise, açılışı gerçekleştirilecek fabrikayla işin bitmediğini, mayıs ayı içerisinde tekstil alanında yaklaşık 25 fabrikanın temelinin atılacağını belirtti. Temmuz ayı içerisinde de 15 adet ayakkabı fabrikasının temelini atacaklarını kaydeden Vali Küçük, ikinci organize sanayi bölgesinin dolduğunu ve üçüncü bölgeye başladıklarını sözlerine ekledi. Çok önemli markaların da yer için müracaat ettiğinin altını çizen Vali Küçük, 105 firmanın yer tahsisi için beklediğini ifade etti.
Açılışı yapılan fabrikanın sahibi Osman İpek ise konuşmasında Şanlıurfa’ya yaptığı yatırım sürecinde artık kendisini bir Şanlıurfalı gibi hissettiğini dile getirerek, Şanlıurfa’ya yatırım yapmanın avantajlarından bahsetti. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük ve diğer davetliler tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılışı yapılan fabrikayı gezen davetliler burada yapılan üretim hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi.