Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde belediye tarafından başlatılan yıkımın yarım bırakılması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Yakubiye Mahallesi’nde yol çalışmaları nedeniyle başlatılan yıkımın yarıda kalması mahallelinin tepkisine neden oldu. Bazı binaların bir kısmı yıkılırken, bazıları ise tamamen yığına dönüştü. Ortada bırakılan molozlar vatandaşları çileden çıkardı. Molozlar nedeniyle oluşan tozdan rahatsız olduklarını belirten mahalleli, çocukların oyun alanının kalmadığını ifade etti. Moloz ve kaya parçaları nedeniyle yaşlıların evlerinden çıkmadıklarını ifade eden vatandaşlar, yıkımın tamamlanması ve molozların temizlenmesini istedi.
Mahallede oturan Sabiha Aslan, “Çocuklarımız bu yıkım arasında oynuyor. Fareler bizi yedi bitirdi. Sayın Başbakanım ve Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Siz nasıl ki çocuklarınızın böyle bir yıkım arasında oynamasına razı değilseniz, biz de değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum, bizi bu durumdan kurtarsın. Yeter artık, kırsal alanlardan yaşamaktan bittik. Madem bir yıkımı yarım bırakıp gidecekseniz, neden yıkımı yapıyorlar” diye konuştu.
Öte yandan, Eyyübiye Belediyesi yetkilileri yıkımın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yıkımın durmadığını ve planlı şekilde sürdüğünü belirtti.