Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Siverek E.Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nin Şair Cahit Zarifoğlu anısına ortaklaşa düzenlediği birinci geleneksel şiir yarışmasının ve Çanakkale Kompozisyon Yarışmasının ödülleri verildi.
Programa Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, resmi kurum amirleri ve Hilvan Belediye Başkanı Ali Bayık Katıldı.
Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Aslanparçası Şiir yarışması ve Çanakkale Kompozisyon Yarışmasıyla ilgili bilgi vermesiyle program başladı. Ardından Siverek Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Hasan Postacı, Siverek’te İlk kez geleneksel şiir yarışmasının yapılmasına dikkat çekti. Postacı yarışmaya şiir gönderip katkı sunan tüm şairleri medeni cesaretinden dolayı tebrik etti.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal’ın Çanakkale’yle ilgili konuşmasıyla devam eden program Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın konuşmasından sonra ödül törenine geçildi.
Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen şiir yarışmasında bulunan jüri üyeleri gönderilen 400 şiiri değerlendirdi. Gönderilen şiirler arasında birinciliğe layık şiir bulunmazken yarışmada dereceye girenlere Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Siverek E.Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Aslanparçası, Siverek Milli Eğitim Müdürü Fikret Karaoğlu tarafından hediyeleri verildi.
Şiir yarışmasında Rüyalarımın Şarkısı şiiri ile M.min Bayraktar ikinci, Maviden Umuda şiiri ile Ramazan Çetiner de üçüncü oldu. Ayrıca şiir yarışmasında Havva Akkoyun Eylül şiiri, Halime Aksever Çocukluğum şiiri ve Merve Safiye Baskın da Ya Resulallah adlı şiirleriyle ödüle layık görüldü.
Çanakkale Kompozisyon Yarışmasında dereceye girenler ise Gamze Düşünekli birinci, Filiz Yüzücü ikinci ve Kadirye Ağırtaş da üçüncü.
Program verilen ödüllerin ardından Siverek Kaymakamı ve Belediye Başkanının yarışmada dereceye girenlerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.