Siverek Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkumların yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergiye açıldı.
Siverek Gazi parkında bulunan Siverek Belediyesi Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen serginin açılışını Şanlıurfa Cumhuriyet Baş Savcısı Uğurhan Kuş, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Siverek Ağır Ceza Reisi Selahattin Afşin gerçekleştirdi.
Sergiye Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa Cumhuriyet Baş Savcısı Uğurhan Kuş , Siverek Ağır Ceza Reisi Selahattin Afşin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergide mahkumlar alın teriyle yaptıkları bir çok ürünü sergilediler.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkalyaptığı açıklmada, "Cezaevinde yapılmış olan el işi ürünlerinin sergisini açtık.Bu sergide orada bulunan mahkumlar kendi el emekleriyle orada çalışarak bir şeyler ortaya koymuşlar ve onu bizde ilçemizde belediyemize ait Kültür ve Sanat evinde sergilemelerine izin verdik. Cezaevinin yardımıyla birçok malzeme alındı, onlar da bu alınan malzemeleri işleyerek çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Umarım ki bu uğraşılan onların bundan sonra ki hayatlarına yön verir, daha güzel eserler ortaya koyarak sivil hayata geçtiklerinde de fayda sağlar. Bunların da bir kısmı zaten satışa sunulmuş ufak tefek ihtiyaçlarını gidermek üzere gelir elde edecekler, ben hepsini tebrik ediyorum . Çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.
Ürünlerin satışından elde edilecek gelirin mahkumlara verileceği, serginin 4 gün boyunca açık kalacağı da bildirildi.