Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından şiir dinletisi düzenlendi.
İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Siverekli şairler Sinan Karakaş ve Rıfat Mertoğlu katıldı.
Etkinlikte konuşan Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sadinaz Kocamaz, "Şiir aşkıyla ellerinden geleni yapmaya çalışan öğrencilerimize destek olarak programa katıldığınız için öncelikle hepinize teşekkür ederim. İsmet Özel, Sezai Karakoç, İbrahim Sadri ve Ahmed Arif gibi değerli şairlerimizin şiirlerini öğrencilerimizden dinleyeceğimiz bu programımızda bizi yalnız bırakmayan değerli konuk şairlerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Kocamaz, Ahmed Arif’in hayatını kısa bir şekilde anlatarak, Ahmed Arif’in Uy Havar ve Suskun şiiri , İsmet Özel’in Amentü şiiri, İbrahim Sadri’nin Gülce şiiri ve Sezai Karakoç’un Monna Rosa adlı şiirleri okundu.
Okul öğrencilerinden Süleyman Güner gazetecilere yaptığı açıklamada, "Programımızda Ahmed Arif, İsmet Özel, İbrahim Sadri ve Sezai Karakoç gibi yürekli şairleri işlememizin sebebi bu gibi etkinlikleri geleneksel hale getirmektir. Bundan önce 2 şiir dinletisi düzenledik bu üçüncüsü oldu.
Bu programın yapılmasında emeği geçen ve bizden desteklerini esirgemeyen Sivil-Der’e, okul müdürümüz Ali Hatipoğlu’na, değerli okul hocalarımıza, programımıza katılanlara ve Siverek basınına teşekkürü borç biliyoruz" dedi.
Program şair Rıfat Mertoğlu’nun şiir slaydının izletilmesiyle son buldu.