Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde savaştan kaçan Suriyeliler için, yaptırılan 35 bin kişi kapasiteli Türkiye’nin en büyük AFAD Konaklama Tesisinde, Suruç Kaymakamlığı tarafından çadır kentte kalan Suriyelilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla yaz konserleri başladı.
Çadır kentin, Kurs Biriminin organizasyonunda düzenlenen yaz konserlerinin ilki eğitim alanında oluşturulan özel platformda gerçekleştirildi. Düzenlenen konsere, Kamp Müdürü Mehmet Han Özdemir, Kamp merkezi yönettim yardımcısı Abdurrahman Aksu, Mahmut Aksu, İskender Yüksel, Kurs Hizmetleri Sorumlusu Sami Kılıç AFAD yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Müzik bölümü öğrencilerinden oluşan Suriyeli minik kursiyerler, yaklaşık iki ay içeresinde öğrendiklerini, sahne performansıyla göstererek Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyerek hünerlerini gösterdi. Yaklaşık üç saat süren konserde, Suriyeliler Türkçe ve Kürtçe söylenen türküler eşliğinde halay çekti.
SURUÇ ÇADIR KENTTE YAZ KONSERLERİ YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Suriyeli kardeşlerimiz burada, doğup büyüdükleri topraklardan uzakta, yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor. Yaklaşık 5 aydır Suriyeli misafirlerimiz Türkiye’nin en büyük çadır kentinde hayatların dürdürmeye devam ediyor. Bizde tüm birimlerimizle onların daha rahat yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Yaz Konserleri adı altında bir dizi etkinlik düzenlemeye karar verdik bu etkinliklerimiz her hafta sürecek. Onların morallerini yüksek tutmak için bu tür konserler vereceğiz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Ben bu konserin yapılmasında emek veren Kurs Birimi çalışanlarına ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.
Suriyeliler ise düzenlenen konserden dolayı, Kaymakam Abdullah Çiftçi ve Kamp yetkililerine teşekkür etti.