Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaklaşan genel seçimler öncesi seçim güvenliği ve gündeme ilişkin konulara yönelik açıklamalarda bulundu.
Seçimlerin demokrasilerin şöleni, seçim sandığının da milletin ve devletin namusu olduğunu ifade ederek açıklamasına başlayan Vali Küçük, “Sandık güvenliği ve sandık intizamı bir ülkenin en önemli konusudur. Şanlıurfa’da da bütün Türkiye’de olduğu gibi önlemler alınmıştır. Seçimler yargı gözetimi ve denetimi altında kapalı oy verme ve açık sayımla yapılır. Türkiye’de ve Şanlıurfa’da sanki ilk defa seçim yapılıyormuş gibi güvenlik endişesine yönelik asılsız ve hiçbir dayanağı olmayan iddialar topluma veriliyor. Türkiye, seçimi en iyi yapan dünyadaki 10-15 ülke arasındadır. Kim olursa olsun, halkın iradesinin sandığa yansıması dediğimiz süreç Türkiye’de başarıyla yapılmıştır. Devletin güvenlik kuvvetleri, 4 bin polis ve 3 bin civarında jandarmamızla, bütün noktalarda tedbirleri aldık. Seçimin güvenliğini sağlamakla mesulüz. Ama seçim yargının gözetim ve denetiminde yapılıyor. Bu konuda yargının istekleri neyse biz onu yerine getiririz. Seçimin esas yürütücüsü yargıdır, Yüksek Seçim Kuruludur. Söylenenler seçim sonrası için ön alma çabalarıdır. İlin valisi olarak bunu reddediyorum, böyle bir tehlike yoktur” dedi.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi karşısında Suriye’deki çatışmalardan kaçarak sınıra gelen Suriyelilerle ilgili de açıklamada bulunan Vali İzzettin Küçük; gelenlerin sayısının birkaç binle ifade edilebileceğini kaydederek, “Daha önce de oldu. Biz bu konuda devlet ve millet olarak onlarca kez sınav verdik Devletimiz ve milletimiz büyüktür. Hiçbir ayrım yapmadan oradan gelenleri de alıyoruz. Tabi ki bu gelenleri kayıt sistemiyle alıyoruz, bu yüzden yavaş ilerleyebilir. Gelenlerden akrabası olanları akrabalarına teslim edip not alacağız. Akrabası olmayanları ise çadır kentlerimizdeki boş yerlere yerleştireceğiz” dedi.
50-100 bin nüfusun geldiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Vali Küçük, sınırda bekleyenlerin toplam sayısının bin kişiyi bulmadığını belirtti.
Önceki gün elektrik borcundan dolayı çiftçilerin destekleme primlerine konulan blokenin de kaldırıldığını açıklamasının sonunda dile getiren Vali İzzettin Küçük, ödemelerin başladığını, bir hafta gibi bir süre içerisinde tüm desteklemelerin ödenebileceğini kaydetti.