Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, Bölge Birliği Müdürü Yardımcısı Levent Uslu ve kooperatifin Viranşehir yetkilileri, Kaymaka Dr. Huzeyfe Citer’i ziyaret etti.
Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi. Çiftçilerimizin tarımsal alanlarda bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla çeşitli eğitimler verdiklerini belirten Aksoy, amaçlarının alternatif üretim modelleriyle çiftçinin üretim kapasitesini artırmak, aynı zamanda piyasada çiftçinin elinin güçlendirmek olduğu kaydetti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Citer, ilçede tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğunu belirterek, “İlçede yaşayan vatandaşlarımızın temel gelir kapısı tarım ve yan dalları. Vatandaşlarımızın tarımsal üretim üretilmesi ve bunların pazarlanması konularını bizim için önemli hususlar. Dolaysıyla da kooperatifçilik faaliyetlerini bizlerde yakından takip ediyor. Çiftçilerin istikrarlı bir kapasite yakalamalarını istiyoruz” diye konuştu.
Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından heyet Kaymakamlıktan ayrıldı.