Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Viranşehir ADEM ortaklaşa düzenlediği yöresel kıyafetler defilesi sergilendi.
İlçenin Mardin yolu üzerinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen "Yöresel Kıyafetler Defilesine" Kaymakam Dr Huzeyfe Citer’in eşi Pınar Citer, İlçe Tabur Komutanın eşi Sevgi Değer, İlçe Malmüdürü Filiz Çaltekin, Kadın Kültür Merkezi sorumluları ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Viranşehir Kaymakamlığı’na bağlı Kadın Kültür Merkezi’nde eğitim görev kursiyerlerin hazırlamış olduğu yöresel kıyafetler davetliler tarafından büyük beğeni gördü.
Viranşehir’de Kadın Kültür Merkezlerinde birçok alanda kurs açarak kadınlara istihdam sağlandığını ifade eden Pınar Citer, defilede emeği geçenlere teşekkür etti.
Defilede davetlilerin beğenisine sunulan kıyafetler juri üyeleri tarafından beğenilerek ödüllendirildi.
Defilede 1. olan kursiyere Pınar Citer, 2.’ye İlçe Tabur Komutanının eşi Sevgi Değer, 3.’ye ise Malmüdürü Filiz Çaltekin tarafından ödül verildi.
Program sonunda bir açıklama yapan Pınar Citer, şunları kaydetti:
"Düzenlenen bu programla hem Viranşehirli kadınlarla dayanışmak hem de kadın merkezlerinde el emeği ürünleri sergileyerek hanımların beğenisine sunmak istedik. Kadın merkezlerimiz kadınların sosyalleştiği ve meslek öğrendiği yerlerdir. Buraların desteklenmesi halinde yüzlerce kardeşimiz hem maddi hem de manevi olarak buradan faydalanacağına inanıyorum. Bu amaçla kadın merkezlerince hazırlanan yöresel kıyafetleri tanıttık. İnşallah kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olarak kadın merkezlerini daha aktif hale getireceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmanın ardından davetlilere çeşitli ikramlar verildikten sonra Pınar Citer ve beraberindekiler programda halay çekerek eğlendi.