Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi, kentin daha temiz, hijyenik ve vatandaşların çöplerini rastgele yerlere atmaması için çarşı merkezinin farklı noktalarına 145 adet çöp kutusu yerleştirdi.
Çarşı merkezinde vatandaşların çöplerini rastgele etrafa atmasını engellemek ve “Çöp kutusu olmadığı için atıyoruz” söylemlerinin önüne geçmek için çalışmalar yürüten Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede geniş kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum sloganı ile çalışmalara başlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü Orhan Doğan Caddesi’ne belli aralıklarla 45, İdil Caddesi’ne 25, Belediye Caddesi’ne 30, Dörtyol Kavşağı yani Yafes Caddesi’ne de 10 tane çöp kutusu yerleştirildi. Caddelere yerleştirilen çöp kutularına ilişkin kısa bir açıklama yapan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret, vatandaşların artık temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum için çöplerini yerlere atmaması gerektiğini belirterek, "Bizler halkımız için çalışıyoruz. Bunun için yapacağımız çalışmalarda halkımızın da bize gereken desteği vermesini bekliyoruz. Bu güne kadar hiçbir çalışmada bizi yalnız bırakmayan halkımız inanıyoruz ki, bu temizlik konusunda da bizi yalnız bırakmayacaktır" dedi.
Herkesin temizlik konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan İmret, "Yurttaşlarımız çöplerini çarşıda yerleştirdiğimiz çöp kutuların atmalıdır. Yani çöpler yere değil, çöp kutularına atılmalıdır. Mahalle sakinlerimiz çöplerini çöp toplama saatlerinde dışarıya bırakmalıdır. Bu şekilde herkes üzerine düşeni yaparsa daha temiz, daha hijyenik ve daha sağlıklı bir topluma kavuşabiliriz" diye konuştu.