Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Cizre Gençlik Merkezi ilk sergisini açtı.
Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılında tarihi İçkale’deki Gençlik Merkezi’nde açılan ebru, çini, resim, minyatür ve keçe kurslarına katılan kursiyerlerin yapmış olduğu el işi çalışmaların yer aldığı sergi açıldı. Serginin açılışını Kaymakam Ahmet Adanur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç gerçekleştirdi. Davetliler daha sonra sergilenen eserleri yakından inceleyip eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.
Dicle Nehri kenarında açılan sergiye ilişkin kısa bir açıklama yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, "Bu eserler yaklaşık 10 aydır burada tarihi binalarda gençlerimiz tarafından yapılan eserler. Eserlerin meydana gelmesinde Spor Toto teşkilatının büyük bir desteği var. Ebru sanatı, resim, çini ve peçe kurslarında bulunan kursiyerlere İstanbul’dan gelen hocalarımız eğitim veriyor. Cizre’de ilk defa bu tarz bir kurs ve sergi açılıyor. Bu kurslarımız devam ediyor. 1. yılın sonuna yaklaşmamız hesabıyla ve Gençlik Haftası içinde bulunmamızdan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürlüğümüz bünyesinde böyle bir sergi açıldı. Bizlerde bir sergiyle ortaya çıkan eserleri tanıtmak istedik" dedi.
Gençlik Merkezi’ni 2014 yılında açtıklarını ifade eden Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Nurettin Kömür ise, "Ebru, çini, resim, minyatür ve keçe kursu açtık ve kurslarımıza ilgi büyük oldu. Bu ilginin sonunda senenin ürünlerini böyle tarihi bir mekanda ve ortamda insanlarla paylaşmak için böyle bir sergi düzenledik" diye konuştu.
Sergiye katılan davetliler canlı müzik eşliğinde sergilenen ürünleri gezerek ürünlerin yapım aşamasından geçişi ile ilgili kurs hocalarından ve kursiyerlerden bilgi aldı. Serginin iki gün boyunca açık olacağı belirtildi.