Şırnak’ın Cizre ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeni ile özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından ’Bu Hayatta Ben de Varım’ sloganı adı altında bir etkinlik düzenlendi.
Cizre Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ahmet Adanur, Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş, Cizre Devlet Hastanesi İdari İşler Müdürü Mahsum Erol, Başhekim Mehmet Hidayettullah Erzen, Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sefinç, daire amirleri, okul müdürleri ve engelli aileleri katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan özel rehabilitasyon müdürü Nedim Nergiz, doğuşta ya da doğuştan sonra bir hastalık nedeniyle veya bir hata sonucu bedensel, zihinsel veya ruhsal bozukluğa maruz kalmış insanlara engelli denildiğini söyledi. Nergiz, "Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız. Engelli bireylerimize acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunarak ve yaşamlarını kolaylaştırarak, mutlu olmalarını sağlamalıyız" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş engelliliğin dünyanın genel bir sorunu olduğunu ve bundan dolayı engelliler haftasının sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere bağlı 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirildiğini söyledi. Bozkuş, "Engelli bireylerimiz nüfusumuzun yaklaşık olarak yüzde 12’sini oluşturur. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra hafta ile ilgili şiirler okundu, engelli çocuklar da sergiledikleri bir birinden güzel oyunlarla hem eğlendi, hem de eğlendirdi. Salonda bulunan aileler de çocuklarının sergiledikleri oyun ve söyledikleri şarkılara alkışlarla destek verdi.