Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Nusaybin Caddesi’nde asfaltlama çalışmalarının eksik kaldığı yerler, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve Cizre Belediyesi tarafından yapılıyor.
Karayolları ve Cizre Belediyesi’nin birlikte yaptığı çalışmalar çerçevesinde belediye ekipleri Nusaybin ve Yafes Caddesi Dörtyol mevkiinden Şırnak-Silopi karayolu kavşağına kadar yol genişletme çalışması yaparken, karayolları ekipleri de çalışmaların eksik kaldığı yerlere 10 santimetre kalınlığında sıcak asfalt döktü. Belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiği yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret yerinde denetledi. Çalışmalar için görevlilere talimat veren İmret, halkın rahatsız olmaması ve asfalt çalışmalarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için vatandaşlarında kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, "Yafes Caddesi’nden Konak Mahallesi’ne kadar halkımız ve esnafımız toz ve çamur içindeydiler. Bizler bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için yolda genişletme ve asfalt dökme çalışması başlattık. Yapılacak olan bu çalışmayla ilçemiz yeni bir görünüme kavuşacaktır" dedi.
Bu asfaltın 10-15 sene dayanacağını ifade eden İmret, "Halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bu da bizim halkımıza verdiğimiz bir sözdü. Bu sözümüzü de yerine getirmiş olduk. Tahmini 6-7 kilometre yol yapımı yapıldı ancak çalışmalar bir gün daha devam edecektir. Bu anlamda bu yolların yapılmasında emek harcayan ve çalışan bütün emekçilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.