Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi’nin yerleşime yeni açılan sokaklarda yol açma, alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor.
Belediye ekipleri çıkmaz olan birçok sakağı ulaşıma açarak, dar olan sokakları halkın daha rahat kullanabilmesi için genişletme çalışması yapmaya devam ediyor. Çok sayıda iş makinesi ve personelin koordineli bir şekilde yürüttüğü yol açma çalışmasında su, kanalizasyon ve yağmurlama hatlarının döşenmesi ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu sokaklarda parke taşı döşemesinin yapılacağı belirtildi.
Çalışmaları yerinde denetleyen Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bayık, geçmişte ilçede çarpık kentleşmenin olduğunun altını çizerek, "Eski yapılar yeni yapıların önünü tıkamaktadır. Bizler Cizre Belediyesi olarak yeni imara uygun ve kentimizi daha yaşanır kılabilmek için yeni yollar ve sokaklar açıyoruz. Halkımızın ulaşımını kolay sağlayabileceği yolları hizmete açmak için kapsamlı çalışma başlattık. Bu konuda halkımızın da bize gerekli desteği vermelerini ve bu konuda hassas davranmaları gerekiyor. Bizler yaptığımız bütün çalışmalarda halkımızın refah, huzur ve rahatını düşünerek yapıyoruz" dedi.