İdil Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa açılan kurslara katılan öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin bulunduğu sergi, düzenlenen törenle açıldı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen yılsonu sergisinde el emeği ile hazırlanan ürünler sergilendi. ÇATOM hizmet binasının içerisinde düzenlenen serginin açılışına İlçe Kaymakamı Ali Karakaya, eşi Gülşah Karakaya, İdil Belediye eşbaşkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, halk eğitim merkezi öğretmen ve kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış kurdelesini Kaymakam Karakaya ve eşi Gülşah Karakaya ile birlikte kesti.
Açılışın ardından konuşan Kaymakam Karakaya, "ÇATOM’da açılan kurslardan sonra bugün kurs öğretmenlerin büyük katkılarını gördüm. Gerçekten kadınların mesleki eğitimleri açısından başarılı çalışmalar yürütüklerini ortaya koydukları ürünlerden görüyoruz. Çok güzel eserler var. Bence bu güzelliği daha çok geliştirmek lazım. ÇATOM’a imkanlarım ölçüsünde her türlü desteği veriyorum. Bundan sonra da vermeye devam edeceğim. Stanttaki birçok ürünün yurtdışına, bazı ürünlerinde ilçe merkezinde esnafa satıldığının bilgisini yetkililerden aldım. Emeklerin karşılığını almak üretimi artıracağı gibi ÇATOM’un da aynı zamanda amacına ulaştığın gösteriyor. Sergiye bence bu açıdan bakmak gerekir. Sergiye emek veren öğreticilere ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" dedi.
Serginin 3 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacağı belirtildi.