Şırnak’ın İdil ilçesinde düzenlenen bilgi yarışmasında Bener Cordan Ortaokulu birinci oldu.
İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ortaokullararası bilgi yarışmalarının finali yapıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeydan Kurt başkanlığında Yunus Babayiğit koordinatörlüğünde İdil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Hasan Koç, Mehmet Ragıp Özdemir, Havva Nur Demirci, İdil Anadolu Lisesi öğretmenleri Fatma Uzun, Elif Aksoy, İdil Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Esra Şeroğlu, İzzet Özünal ve İdil Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmeni Ubeyt Özalp tarafından hazırlanan bilgi yarışmalarına 56 ortaokul katıldı.
Eleme ve yarı final yarışmalarından kendi gruplarında lider olarak çıkan Veysel Karani Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Camili Ortaokulu ve Bener Cordan Ortaokulu finalde yarıştı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmanın sonunda Bener Cordan Ortaokulu 1. olarak yarışmayı tamamladı. Atatürk Ortaokulu 2., Veysel Karani Ortaokulu 3. olurken Camili Ortaokulu da 4. oldu.
Yarışmanın sonunda İdil Kaymakamı Ali Karakaya tarafından öğrencilere ödülleri verildi.
Bilgi yarışmalarının 1. olarak bitiren Bener Cordan Ortaokulu Nisan ayında Şırnak il merkezinde yapılacak bilgi yarışmasında İdil’i temsil edecek.