Şırnak’ın Silopi ilçesinde Silopi Fotoğraf Topluluğu (Silfot) tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda fotoğraf sergisi açıldı. Sergiyi ziyaret eden Silopi Kaymakamı Ali Arıkan kursiyerleri tebrik etti.
Silfot tarafından açılan fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerler geçtiğimiz haftalarda Mardin, Diyarbakır ve Van illerine geziye gönderilmişti. Kursiyerlerin, konusu serbest olan bir birbirinden güzel fotoğrafları Cumhuriyet Meydanı’ndaki parkta sergilendi. 32 fotoğrafın yer aldığı sergi meraklıların akınına uğradı. Silopi Kaymakamı Ali Arıkan ve Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Bilen de sergiyi ziyaret edenler arasında yer aldı. Fotoğrafları ilgi ile izleyen Kaymakam Arıkan kursiyerlerle teker teker sohbet etti. Silfot’u yaptıkları çalışmalarından dolayı kutlayan Kaymakam Arıkan, kursiyerlerle toplu fotoğraf çektirdikten sonra sergiden ayrıldı.
Fotoğraf kursu hakkında bilgi veren Silfot yöneticisi Kadir Ertürk, sergide 32 fotoğrafın yer aldığını ve fotoğrafların açtıkları kurs kapsamında düzenlenen gezide çekilen fotoğraflar olduğunu söyledi. Geçen yıl açtıkları fotoğraf sergisinin gelirini Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderdiklerini hatırlatan Ertürk, Silfot’un ülke genelinde güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti.