Silopi Atatürk Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmenler, Fransa’nın başkenti Paris’te AB Bakanlığı Ulusal Ajans bünyesinde kabul edilen Erasmus projesi hareketlilikleri kapsamında teknoloji eğitimi aldı.
Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri, 5 gün boyunca Paris’te teknoloji eğitim aldı, ayrıca farklı tarih ve kültürlerini tanıma fırsatı buldu. Fransa’nın Paris kentinde verilen proje eğitimlerine okul müdürü Şiyar Tümas, müdür yardımcısı Hadi Şakı, İngilizce öğretmeni Selami Gümüştaş, matematik öğretmeni Kübra Abay katıldı. Okul müdürü Tümas, projede yer alan öğretmenlerin, teknolojinin eğitim-öğretimde kullanımı konusunda bilgi sahibi olduğunu söyledi. Tümas, "Eğitimde teknoloji kullanımı konusunda edinilen bilgiler diğer paydaşlarımıza yani öğretmenlerimize çeşitli bilgilendirme toplantıları ile yapılacaktır. Silopi’deki diğer okullara ilçe milli eğitim müdürlüğümüz tarafında yapılan toplantılarda projemizin yaygınlaştırmasını yapmaya çalışıyoruz. Diğer paydaşlarımıza ise siz değerli medya mensupları sayesinde projemizi tanıtmış olacağız. Bu projede emeği geçen herkese kurumumuz adına teşekkür ederim" dedi.
Şakı ise, "Yapılan eğitim faaliyetlerinde öncelikle temel bilgisayar teknolojisini verildi, daha sonra da moodle sistemi ile interaktif bir şekilde eğitim materyali hazırlama ve yayınlama online sınav hazırlama ve değerlendirme eğitimi verildi. Okulumuzda sınıflarda akıllı tahtaların bulunması verilen eğitimin uygulanabilir açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür eğitim faaliyetlerinde farklı eğitim sistemlerini tanıma ve görme açısında oldukça önemlidir" diye konuştu.
İngilizce öğretmeni Gümüştaş da, Ulusal Ajans bünyesinde Erasmus+ projesi kapsamında Paris’te teknolojinin eğitim-öğretimde etkin bir şekilde kullanılmasında dair kurs aldıklarını ifade etti. Gümüştaş, "Aldığımız eğitim öğrenci ve öğretmenin dersi çok daha verimli ve aynı zamanda keyifli geçirmesine yönelik bir kurstu. Çağdaş eğitim anlayışının gereği olarak teknolojinin salt bir eğlence aracı olmaktan çıkıp eğitim kalitesini daha da yukarı çıkarılması gerekmekte ve bu kurs bu yönüyle bize çok olumlu katkılar sunmuştur. Bununla beraber farklı kültür ve coğrafyaları da görmek son derece ufuk açıcı olmuştur. Paris’te kurs dışında orada yürütülen eğitim politikası okul öğrenci ve öğretmen ilişkilerine dair izlenimler de elde ettik. Louvre müzesinde bulunan ve Paris kentindeki diğer tarihi yapıları ve eserleri de görme şansımız oldu. Dolayısıyla Erasmus projemizin son derece faydalı olduğunu yaşadığımız pratikte de görmüş olduk" şeklinde konuştu.
Kübra Abay ise, "Herke için Teknoloji’ projesi kapsamında Fransa’nın Paris şehrinde interneti kullanarak dersin etkili ve aktif bir biçimde verilmesi üzerine kurs aldık. Bizimle birlikte Yunanistan ve Romanya’dan gelen öğretmenler de vardı. Ayrıca bu sayede Paris’in turistik ve tarihi yerlerini görme imkanı bulduk. Hepimizi için unutulmaz ve etkili bir eğitim deneyimi oldu. Bu projenin öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okulumuz için faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.