Şırnak 1. Amatör Futbol Ligi’nde oynanan futbol maçında 1960 Silopispor, Cizre Diclesporu deplasmanda 5-0 yenerek gurubunda şampiyon oldu. 1960 Silopispor 2015-2016 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde oynamaya hak kazandı.
Türkiye Futbol Federasyonu Şırnak 1. Amatör Futbol Ligi’nde Cizre’de oynanan futbol müsabakasında 1960 Silopispor, Cizre Diclespor’u deplasmanda 5-0 yendi. Silopispor elde ettiği bu galibiyetin sonucunda gurubunda şampiyon olup, 2015-2016 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde oynamaya hak kazandı. Cizre Şehir Stadyumu’nda oynanan amatör lig maçı için stat içerisinde ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNU HALAY ÇEKEREK KUTLADILAR
1960 Silopispor’un oynayacağı şampiyonluk maçı için Cizre’ye gelen ve takımlarının 90 dakika boyunca davul zurna eşliğinde destekleyen Silopisporlu taraftarların coşkusu maçın bitiş düdüğü ile doruğa çıktı. Maçın bitimi ile birlikte taraftarlar hem kendi takımlarını hem de ev sahibi Cizre Diclespor’u türbinlere çağırıp sevgi gösterisinde bulunurken, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Kulüp Başkanı Aziz Sulmaz ile birlikte maçı taraftarların arasında izledi. Silopisporlu futbolcular şampiyonluk coşkusunu sahada taraftarları ile halay çekerek kutladı. Futbolcu ve taraftarların davul zurna eşliğinde çektiği halaydan sonra basın mensuplarına şampiyonluk pozu verdi.
1960 Silopispor Kulübü 2. Başkanı Ahmet Kaçmaz, 2014-2015 Amatör Futbol Ligi sezonunun kendileri ve diğer takımlar için zorlu geçtiğini söyledi. Kaçmaz, "İki yıldır mücadele ettiğimiz bu ligde büyük emekler verdik ve verdiğimiz emeklerin karşılığında da şampiyon olduk. Bu anlamda bu ligde ve bu gurupta emek veren, alın teri döken bütün takımlara teşekkür ediyoruz" dedi.