Nike Halı Saha takımı bölge birinciliğinin ardından İstanbul’da yapılan bölgeler arası halı saha turnuvasında Türkiye birincisi olan Şırnak Çok Programlı Lisesi (ÇPL) takımı, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz tarafından ödüllendirildi.
İstanbul’dan dönen Şırnak ÇPL takımı ve beden eğitimi öğretmeni Yıldırım Sarıkaya, Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ü Türkiye Şampiyonluk kupası ile makamında ziyaret etti. Beden eğitimi öğretmeni Yıldırım Sarıkaya’dan bilgi alan Alagöz, sporcuları tek tek tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Şırnak ÇPL Beden Eğitimi Öğretmeni Yıldırım Sarıkaya, "Liseler arası halı saha turnuvasında Diyarbakır’da 11 ilin katılımı ile yapılan bölge turnuvasında takımımız birinci oldu. Bölge şampiyonları ile İstanbul’da yapılan Türkiye Şampiyonası’na katıldı. A gurubunda birinci olarak bitirdik. Yarı finalde Sivas’ı 5- 1 finalde de Kastamonu’yu 4-1 yenerek şampiyon olduk. Bu süreçte çocukların sıkıntıları oldu. Ayakkabıları olmadı, ama bize destek veren büyüklerimiz oldu. Şırnak’tan şampiyon olmak gerçekten çok büyük başarı, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Organizasyon devam ederse İngiltere’ye gideceğiz. Muhtemelen Eylül ayına denk gelecek. Türkiye’yi temsilen gideceğiz. Milli takım sponsor olduğu takımlara alt yapıya sporcu vermek için özelikle seçtiği sporcuları burada bir çalışma yapıp istediği takıma verebilir. Böyle bir çalışması da var. Bunun adını da ikinci şans diye değerlendiriyorlar” dedi
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, öğrencileri ve hocalarını kutladığını söyledi. Alagöz, "Şırnak son zamanlarda adında gerçekten eğitimden, kardeşlikten ve spordan başarılar ile söz ettirmeye başladı. Bu da bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin Diyarbakır’da 10 takımı yenmesi İstanbul’da da Türkiye birincisi olması Şırnak ili adına son derece gurur vericidir. Bizleri de mutlu etmiştir. Öğrencilerimizin beklide Türkiye de bekli de dünya çapında futbolcu olacaklarına inanmaktayım. Bu azimlerini bırakmasınlar gayret etsinler sporcu kişiliklerini zinde tutsunlar antrenmanlarını gereken çalışmalarını eksiksiz yapsınlar, beden eğitimi öğretmenin bu konuda yardımcı olacağında şüphemiz yok. Çok genç yaştalar bu başarıları artarak devam edecektir. Kendilerini çok daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” diye konuştu.