Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Rize Ziraat Odasını Ziyaret ederek Başkan Bünyamin Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Odada yürütülen faaliyetler ve projeler hakkında bilgi alan Baydaş, Başkan Arslan’a başarılı olacağınızı ve güzel hizmetler yapacağınıza eminim. Bu konuda Rize tarımı için bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmak ve Rize Ziraat Odasıyla müşterek çalışmalar yürütmek için belirli aralıklarla bir araya gelip neler yapabiliriz anlamında çözüm odaklı istişareler yapmak isteriz, ’dedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan Yaptığı açıklamada; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın yapmış olduğu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek kendisine teşekkür etti. Arslan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; bizler için büyük önem taşıyan Çiftçi Kayıt Sistemi ‘ÇKS’ Konusunda şahsınızın vermiş olduğu destek önemlidir. Bu konuda göstermiş olduğunuz duyarlılık ve çalışmadan ötürü 210 bin üreticimiz adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum, dedi.

ZİHNİ DERİNİN HAYATI BELGESEL YAPILSIN’

Arslan; Çayın bölgede tek geçim kaynağı olması sebebi ve Dünyada adından söz ettirmesine öncülük eden Zihni Derinin hayatının belgesel yapılması için yaptığımız istişareler ve görüşmeler neticesinde bir dosya hazırladık. Dolayısıyla bu konuda vereceğiniz destek bizler için ve bölge insanı için önem arz etmektedir, dedi.

‘’ŞİRKET KURDUK’’

Öte yandan; Rize Ziraat Odası olarak, yaptığımız girişimler sayesinde ve Genel Merkezimizin izniyle yan bir şirket kurma imkanı bulduk. Bu konuda üreticilerimizin bütün isteklerine cevap vermek için ilk adım olarak Çay motorunu piyasa fiyatlarının oldukça altında vatandaşlarımızla buluşturduk.

‘’SERADA ÇELİKLEME YÖNTEMİYLE KLON ÇAY FİDANI YETİŞTİRME PROJESİ YAPIYORUZ’’

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ‘DOKAP’ Tarafından Fatih Mahallesinde bulunan sera ve proje alanında yapılması planlanan ‘Serada Çelikleme Yöntemiyle Klon Çay Fidanı Yetiştirme Projesi’ geçtiğimiz yıl kabul edilerek bu yıl uygulama başlanacak.  Konuyla ilgili bizlerde mülkiyeti odamıza ait proje alanımızda hassas bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.

‘260 BİN FİDAN DAĞITTIK’

Arslan; 260 bin fideyi yaptığımız sera sisteminde yetiştirerek bir buçuk TL karşılığında vatandaşlarımıza dağıtma imkânına sahip olduk. Sonuç olarak mülkiyeti odamıza ait olan 15 dönümlük arazimiz milletimizin hizmetindedir. Yapacağımız bütün projeler Rize adına yapılmaktadır. Bizler Rize Ziraat Odasına geldiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda bölgemize nasıl fayda sağlayabiliriz anlamında çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu konuda arkadaşlarım ve ben sürekli sahada gözlemlediğimiz bütün sorunlar için çözüm odaklı çalışmalar yapıyoruz. Dolayısıyla amacımız bölge tarımını daha ileri seviyelere taşımak olacaktır,’’ ifadelerini kullandı.