İl genelinde suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam eden Rize Emniyet Müdürlüğü hakkında dolandırıcılık, silah kaçakçılığı gibi bir çok suçtan hakkında hapis kararı bulunan bir kişiyi yakaladı.

Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri; Kişinin Kendisini Kamu Görevlisi veya Banka, Sigorta, Kredi Kurumlarının Çalışanı Olarak Tanıtması veya Bu Kurumlarla İlişkili Olduğunu Söylemesi Suretiyle Dolandırıcılık, İzinsiz Olarak Ateşli Silah veya Mermileri Ülkeye Sokma, İmal Etme, Nakletme, Satma, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması suçlarından 42 yıl 7 gün kesinleşmiş hapis cezası ile 150 bin 600 TL para cezası bulunan ve 21.08.2023 tarihinden itibaren aranma kaydı bulunan R.K. isimli şahıs yakaladı. Yakalanan şahsın yapılan üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince R.K. hakkında gerekli işlemler yapılarak şahıs işlemlerin akabinde cezaevine teslim edildi.

Ayrıca Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce il genelinde huzur ve güven ortamının devamı, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin sağlanması, aranan şahısların yakalanmasına yönelik 23 Ocak-30 Ocak tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamında toplam 32 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler yapılmış olup şahıslardan 19’u işlemlerin akabinde cezaevine teslim edildi.