ANTALYA, () - İSTANBUL Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), Antalya'da aile hekimi Kenan Özgen'in hastası tarafından dövülmesini kınadı.

İSTAHED Başkanı Dr. Kutbettin Demir, Antalya'nın Kemer ilçesi Çamyuva Aile Hekimliği'nde görevli aile hekimi Kenan Özgen (49), geçen hafta usulsüz rapor isteyen hastasının talebini reddettiği iddiasıyla bayılana kadar hastası H.D. tarafından dövüldüğünü, bir bacağının kırıldığını hatırlattı. Türkiye'de devlet ve özel sektörde toplam 1 milyon civarın sağlık çalışanı bulunduğunu kaydeden Dr. Demir, "Bizler, ailelerimizle birlikte yaklaşık 5 milyonu bulan sayımıza rağmen gittikçe büyüyen sorunlarımızın ülke gündeminde kendine yer bulamamasını anlayamıyoruz. Seçim sürecindeyiz ve ne yazık ki değerli cumhurbaşkanı adaylarımızdan veya siyasi partilerimizden bu sorunların çözümüyle ilgili somut bir seçim vaadi bile duyamıyoruz" dedi.

'EN ÇOK ŞİDDETE UĞRAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI'

Tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunu olan 'Sağlıkta Şiddet'in önlenmesi için 'Sağlıkta Şiddet Yasası'na sağlık çalışanlarının ve Türkiye'nin ivedi ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dr. Kutbettin Demir,

"Sağlık çalışanlarının, resmî rakamlara göre diğer meslek gruplarından 16 kat daha fazla şiddete uğraması ülkemize yakışmayan çok üzücü bir veridir. Bu sorunun çözümü ile vatandaşlarla sağlık çalışanı arasındaki ilişki güçlendirilecek ve ülkemiz sağlık hizmetinde bir üst seviyeye yükselebilecektir" dedi.

'ŞİDDETE UĞRAYAN HEKİM HASTANEDE, SALDIRGAN SERBEST'

Bu sorunun çözümü için etkin adımlar atılmasını beklediklerini ifade eden Dr. Demir, son olarak Antalya'da bir hekimin görev sırasında darp edildiğini, bacağında birden fazla kırık oluştuğunu vurguladı. Saldırganın çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığına işaret eden Dr. Demir, "Bu kabul edilemez ve sürdürülemez bir durumdur. Biz sağlık çalışanları, kutsal olarak gördüğümüz sağlık hizmetini verirken saldırıya uğrama ve öldürülme endişesi yaşamak istemiyoruz. Tüm muhataplarımızdan ve yetkililerden, en doğal hekim hakkı olarak bilinen güvenli bir çalışma ortamı ve özgür ve bağımsız olarak mesleğimizi icra etme hakkı talep ediyoruz. Biran evvel 'Sağlıkta Şiddet Yasası' Türk Ceza Kanunu'nda kendine yer bulmalı, Ceza Muhakemeleri Kanunu buna göre düzenlenmeli ve diğer idari önlemler sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerimizle birlikte hayata geçirilmelidir" diye konuştu.

Dr. Demir, tüm cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerden ortak güçlü ve kararlı bir tavır sergilemelerini, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nı hayata geçirmelerini talep ettiklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI