Rize Artvin Havalimanının açılması ile birlikte yolcuların geçiş güzergahında olan Çayeli ilçesinde turizme yönelik projeler için çalışmalar yapılıyor. Çayeli Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi Yaka Mahallesinde planlanan ‘Çaypark’ projesi için kolları sıvadı. 5 bin metrekare alana yapılacak Çaypark’ta bölgeye ait olan çay fabrikalarının satış noktaları ve ziyaret alanları, mini bir çay fabrikası ile her çeşit çayın içebileceği çay sunum alanları oluşturacak. Yeni dönem için planlanan proje ile bölgenin temel geçim kaynağı çay ile bölge turizmine katkı sunulması hedefleniyor.

Çayeli’nden Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına İki Hibe Projesi Çayeli’nden Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına İki Hibe Projesi

“ÇAYELİ’NİN VE RİZE’NİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE “

Çayeli Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi hayal projelere değil gerçek projelere çalıştıklarını söyleyerek “Bölge turizmine katkı sunmak için Çaypark projesi üzerinde çalışıyoruz. Hem havalimanını kullanan yolcuları hem de ilimize gelen yerli ve yabancı turistleri bölgemizin temel ürünü çayla buluşturacağız. Yaka Mahallesinde yaklaşık 5 bin metrekarelik alana yapılacak projeyi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte yaptık. Çaypark’ta bölgeye ait olan çay fabrikalarının satış noktaları ve ziyaret alanları, mini bir çay fabrikası ile her çeşit çayın içebileceği çay sunum alanları olacak. Bu proje Çayeli’nin ve Rize’nin tanıtımı için önemli bir proje.  Hemşerilerimizin bize desteği ile bu projeyi önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Hem bir sosyal alan hem de bir tanıtım projesi olarak hem şehrimizin hizmetine sunacağı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.