Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar iş fuarına katılan ÇAYKUR, bölgenin önde gelen zincir mağazaları ile görüşme yaptı.

Fuar için Katar’a giden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu burada yaptıkları birebir görüşmeler neticesinde Katar ve Körfez ülkelerindeki pazar payını artırmaya yönelik çalışmalarında çok önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Genel Müdür Sütlüoğlu görüşme yaptıkları üç hipermarketin perakende sektöründe Katar’ın ve Körfez ülkelerinin önde gelen firmaları olduğunu belirterek: “Yurt dışı fuarları; hem Türk çayını hem de kendi markamızı tanıtma ve mevcut pazarımızı daha da geliştirmek adına önemli organizasyonlar. Özellikle Türk firmalarının katıldığı ve Türkiye ile Katar arasında yeni ticaret köprülerin kurulmasına vesile olan Expo Turkey by Qatar iş fuarı bizim içinde çok verimli geçti. Üç hipermarket zinciri ile birebir görüşmeler yaptık.

Bunlar, hem ülke hem de Körfez ülkelerindeki perakende sektöründe söz sahibi çok önemli firmalar. Sadece Katar’da değil Birleşik Arap Emirliği şehirlerinde, Umman, Kuveyt, Bahreyn, Mısır, Suudi Arabistan Hindistan, Endonezya ve Malezya'da bulunan 100’den fazla mağazaları ile kaliteli perakendeciliğin öncülerinden ve Körfez bölgesindeki seçici müşteriler tarafından oldukça popüler olan firmalardır. Görüşmeler yaptığımız bu üç hipermarket zinciri ile Katar ve Körfez ülkelerinde çayımızı tanıtmayı ve neticesinde pazar payımızı daha da artırmayı hedeflemekteyiz.” Dedi.