Geçtiğimiz yıllarda K.K.T.C., Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek ve Arnavutluk gibi ülkelerde dost ve kardeş topluluklara ÇAYKUR tarafından ikram edilen Türk Çayı, şimdi de Bulgaristan ve Romanya turuna çıkıyor.
 
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Türk Çayını dünyaya tanıtmak amacıyla ortaklaşa düzenledikleri çalışmalara devam ediyor. ÇAYKUR İkram Tırı’nın bu sefer ki rotası ise komşu Bulgaristan ve Romanya.
 
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaptığı açıklamada; “Dış pazarlarda çayımızın doğal olduğunu anlattığımızda hayret ediliyor. Türk çayını yurtdışında tanıtmak için sürekli uluslararası organizasyonlar yapıyoruz, bunları yaparken de kardeş ve akraba topluluklarımızın yaşadığı, bizlere ecdadımızdan yadigâr kalan topraklara öncelik veriyoruz. Amacımız Türk çayını bir dünya markası haline getirmektir” dedi.
 
Organizasyonla ilgili bir açıklama yapan EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ise; ”Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda; Türk Çayının dünyaya tanıtılması ve bu süreçte yapılacak çalışmalar neticesinde farklı ülke insanları ile yakın dostluklar kurarak, ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, EkoAvrasya ve ÇAYKUR’un ortaklaşa yürütmüş olduğu proje kapsamında “Balkanlar Türk Çayı İle Isınıyor” sloganı ile ÇAYKUR İkram Tırı ile Bulgaristan ve Romanya yolculuğuna çıkıyoruz. Organizasyonumuzun Bulgaristan ayağında bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Milletvekili Sayın Şaban Ali Ahmed’e ve bu projede bize ortaklık yapan Batu Platform Başkanı, Hasköy Müftüsü Sayın Basri Emin Efendi ve yardımcıları Kemal Özmez başta olmak üzere tüm ekibine şükranlarımı sunuyorum. Romanya ayağında ise Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte etkinliğimizi icra edeceğiz ” dedi.
 
ÇAYKUR İkram Tırı, 25 Ekim tarihinde Kırcaali’de, 26 Ekim 2016 tarihinde Filibe’de, 27 Ekim 2016 tarihinde Burgaz'da, 29 Ekim tarihinde Bükreş'te, 30 Ekim tarihinde ise Köstence'de olacak ve etkinliğe, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da katılacak.