ir tarafta şok bir yenilgiden çıkan Trabzonspor, diğer tarafta istim üzerinde tırmanışta olan Rizespor. İki komşu şehrin takımı seyir zevki yüksek bir karşılaşma sundular. Trabzonspor eksik kadrosuna rağmen iyi başladı. Çaykur Rizespor ilk devrenin sonuna kadar oyuna ortak olmaya çalıştı. İlhan hocanın taktiği, oyunu zamana yayarak en az 1 gol bulmak üzereydi. 1 golü bulunca, 2 ve 3’ü bulmak daha kolaydı. 

İlk devrenin istatistiklerinde top Trabzonspor’da olsa da ceza sahası içinde en çok görünen takım Rizespor’du. Trabzonspor orta sahada Mendy ile ayakta kaldı. Bu oyuncu hem Rize ataklarını kesmede hem de takımını atağa kaldırmada başarılı işler yaptı. 

Çaykur Rizespor ikinci yarı maçı tamamen domine etti. Golü attığı dakikaya kadar kanatlardan ve orta koridordan rakibi zorladı. Atakları başlatan İbrahim Olowoyin, oyun görüşü ile İlhan hocanın saha içindeki beyni. İleri uçtaki Benhur ve Gaich kopuk oyuncular. Yakın oynamaları durumunda Rize’nin hücum gücü artar. Boşnak Verasonovic, çok genç ve kaliteli. Attığı golle takımını yukarıya taşıyan isim oldu. 

Her şeye rağmen İlhan hocanın Trabzonspor gibi bir rakibe karşı çift forvet oynaması takdire şayandır. Kimle oynarsanız oynayın, kendi evinizde çift forvet sizi sahada tutar. 

Buna karşın Trabzonspor sadece Enis ile gol bulmayı denedi. Biraz Visca biraz da Fountas ikinci forvet gibi oynadılar. Avcı’nın elindeki kadro daha fazlasını yapamazdı. 

Rizespor ikinci yarıdaki istekli ve ısıran oyunuyla maçı kazanmayı hak etti. Trabzonspor’a yeni gelmedim geri geldim diyen Avcı, git gide geriye gidiyor. Eksikler, sakatlar, cezalılar bahane olsa da Avcı’nın takımları saha içinde çaresiz duruma düşmez. Trabzonspor bu kaos dönemini kısa sürede atlatması lazım. Rizespor dünden daha iyi yoluna devam ediyor. Yolun sonu neden Avrupa kupaları olmasın. Bu maçın en önemli yanı dostluğun galip gelmesiydi. İki komşu şehir arasındaki maçın dostça başlayıp öyle bitmesi daha da önemliydi.