Mehmet Kasap

Tüm Makaleleri

Mehmet Kasap

Doğru bilgiyi okumalı, öğrenmeli, bilmeli, anlamalı ve yaşamalıyız

Hak ve hakikati, doğru ve gerçek bilgileri; okumak, öğrenmek, bilmek, anlamak, öğretmek, yaşamak, farz olan ibadetlerdir.

Yüce Allah’ın sınırsız bilgisinden yararlanmalı

İslam dinini bilgiyle, bilinçle, ilimle, ortak deneyimli uzman aklı kullanarak, uyanlar; başarılı, olgun, insancıl, insaniyetli, sağlıklı insan olur.

İslam’ı yaşayan, dünyada huzurlu, ahirette cennetlik olur

Bir insanın mümin ve Müslüman olması için, önce iman getirmesi, imanın esaslarına inanması gerekir.

Hedef; en iyi insan biz olmalıyız, olmalı

En iyi insan, mükemmel mümin ve Müslüman olmak için; Kur’an ve sünneti, ilmi olarak yaşamak gerekiyor.

Her yönüyle güçlü bir millet olmak zorundayız

Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Allah’a ve Resul’üne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz de gücünüzü kaybedersiniz.

İdeolojiler insanın insanlığını yok eder, zararlı varlık eder

Müslüman yararlı- faydalı işe besmele ile başlar. İşini, görevini özenerek, stratejik plan program ile verimli, kaliteli yapar. İşlerini yaparken, ortak deneyimli doğru akıldan yararlanır.

İdeolojilerle iyi, yararlı, dürüst, adil insan yetiştirilmez

Her ideoloji yalan, yanlış, hata, eksik, bozukluk, çürümüşlük, berbatlık, insan doğasına aykırılık üzerine kurgulanmıştır.

Aklı, zekâyı; bilim ve İslam bilgileri ile kullanmalı

Müslümanların iki âlemde huzurlu, mutlu, rahat, başarılı, hayırlı durumda olmaları için, akıllarını çok iyi kullanmaları gerekir.

Müslüman Akıllı, Dürüst, Adaletli, İnce Fikirli Olur

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Araf suresi 26. Ayette mealen buyuruyor: “ Ey Âdemoğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takva elbisesi var ya; işte o daha hay...

İslam dinine uyanlar; hak ve hakikatte kalır

İslam dini, İlahi özellikli olup, hak ve hakikate götürür. İslam dini, insanın yaratılış özelliğine, gereksinimlerinin karşılanmasına uygun Rabbani vahiy dindir