Süper Ligin sonuna doğru gelinirken ligin başındaki şampiyonluk hesaplarında ve ligin dibinde düşme potasındaki matematiksel hesapların hepsinin içerisinde Çaykur Rizespor var.

Yakaladığı çıkışla düşme potasından hızla uzaklaşırken lige verilen milli takım ve Fenerbahçe saldırısı aralarından sonra 5 maçlık mağlubiyet serisi ile tekrar ateş hattına yaklaşan Çaykur Rizespor son hafta Gaziantep galibiyeti ve Balıkesir'in Karabük'ü yenmesi ile az da olsa bir nefes aldı. 

Yeşil Mavili ekip kendi hesaplarını Akhisar maçı üzerine yaparken ligin dibindeki ve şampiyonluk yarışındaki takımlarının hesaplarında ise Çaykur Rizespor var. Balıkesirspor son anda Karabük'ü yenerek tekrar yarışa dahil olurken deplasmanda oynayacağı Trabzon ve ardından ligin son haftasında evinde oynayacağı Gaziantep maçlarını kazanıp Çaykur Rizespor'un 3 maçı kaybetmesini bekleyecek. Diğer düşme potasındaki takım Karabükspor son haftalarda lige tutunmak için büyük bir çıkış yakalasa da son iki haftada gelen şansı tepti. Oda Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın " Çaykur Rizespor'un deplasmanda Gaziantepspor'u yenmesiyle birlikte ligde kalma adına işlerinin biraz daha zorlaştı. Çaykur Rizespor'un 3 maç kaybetmesini bekleyeceğiz. Bizim ikili averajımız daha iyi. Bu olasılık var. Bu iş artık rakibimizin maçlarını kaybetmesi bizim de kazanmamız haline geldi. Her maçımızı ciddiye almamız lazım. 'Artık bu iş bitti' diye bakamayız" açıklamasından da anlaşıldığı üzere Karabükspor'un hesapları da Çaykur Rizespor üzerine.

Dipteki hesaplar normal ya şampiyonluk için mücadele edenlerin hesapları. O hesaplarda da yine yeşil mavili ekip var. Fenerbahçe Teknik Direktörü Rizeli İsmail Kartal'ın Mersin İdman Yurdu maçının ardından yaptığı açıklama bu hesapları ortaya koyuyor. Rize Takımına Çok Güveniyorum diyen İsmail Kartal: "Biz maçı kazandık ve Pazar günü derbiyi izleyeceğiz ve Pazartesi günkü Başakşehir maçına hazırlanacağız. Rakibin 1 maç kaybetmesi gerekiyor. Galatasaray için Rize maçı da kolay olmayacak. Rize takımının teknik heyetine ve futbolcularına çok güveniyorum." derken Şampiyonluğun diğer adayı Galatasaray cephesinde ise açıklama 2. Başkan Hamdi Yasaman'dan geldi. Yasaman'da endişeli olacak ki Beşiktaş'ı rahat geçer Rize'ye seyahate gideriz diyor.

Alttakiler bizi bekliyor üsttekilerin biri güveniyor diğeri Rize deplasmanına işi bırakmak istemiyor. Peki, Rizeli ne yapıyor? Lig boyunca takımını passolig, yağmur yağdı, güneş açtı, gece maçı olur mu, hafta içi maç mı olurmuş? Bu takım oynamıyor ki neyini izleyeyim gibi bahanelerle yalnız bırakan Rizeli taraftar süper ligde var veya yok olma maçında görevini yapacak mı? Bunu bu akşamki maçta göreceğiz. Rizeli görevini yapmalı Galatasaray maçından önce bu sıkıntıyı bitirmelidir. 

Son lafım Rizeli olup da Galatasaray'ı tutanlara veya Rize civarında olan Galatasaraylılara, bari sizde gelin Akhisar maçında Çaykur Rizespor'a destek verinde iki hafta sonra rahat maç izleyin sizde üzülmeyin bizde üzmeyelim...