Rize’nin Pazar İlçesi Kirazlık Mahallesi’nde, bir cep telefonu firması tarafından mahalledeki evlerden birinin çatısına su deposu şeklinde kamufle edilerek kurulan baz istasyonu, mahalle sakinlerinin protestosuna neden oldu.

Kadınların öncü olduğu protestoda, “Çocuklarımızın kanser olmasını istemiyoruz” diyen Kirazlık Mahallesi sakinleri yolu kesti, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. “Kaymakam beyin buraya gelmesini istiyoruz” diyerek pankartlarla yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri, “Kaymakam bey, belediye reisi gelsin.

Bu iş çözülmezse ilçe meydanında toplanıp eylem yapacağız” diye konuştu. Kirazlık Mahallesi Muhtarı Ayhan Çakıroğlu, “Daha önce yine mahallemizin ayrı bölgelerinde bu tarz gizli kurulmaya çalışılan baz istasyonlarını, gerekli yasal müdahalelerde bulunarak önlemiştik.

Bu istasyonun da yasal izni olmadığını öğrendik. Apartman sahibi ile görüştüm, baz istasyonu kaldırılacak” dedi. Mahalleliler, yetkililerden “baz istasyonunun kaldırılacağı” sözünü aldıktan sonra yolu trafiğe açtı.