İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası bu yıl 8. si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına birlikte katılıyor. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8.sı 13-17 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) İstanbul - Aydın - Rize Ticaret Borsalarının ortak standında yöresel ürünler sergilenecek.
İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsasından yapılan ortak açıklamada, “Yöresel Ürünler Fuarı; coğrafi işaretli ürünleri tanımak, tanıtmak ve farkındalık yaratmak adına çok önemli bir fuardır. Bu fuar; kurumların yerel değerlere sahip çıkmalarını ve coğrafi işaret başvurularını arttırmalarını, ayrıca tüketicilerin coğrafi işaretli ürünleri tercih etmelerini sağlamaktadır. Yerel değerleri benzerlerinden ayırmak için kullanılan coğrafi işaretler kırsal kalkınmada önemli bir kalkınma aracıdır” ifadelerine yer verildi.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise, YÖREX Fuarı hakkında yaptığı açıklamada “Türkiye tarımsal üretim bakımından bereketli bir ülkedir. Ülkemizin her bölgesinde oranının iklimine uygun çok değerli tarım ürünleri yetiştirilmektedir. Bundan dolayı ülkemiz dünyada tarım ürünleri bakımından kendi kendine yetebilen ender ülkelerden biridir. Tüm bu tarım ürünleri çeşitliliğini tarımın başkenti Antalya’da YÖREX fuarında bir arada tanıtılması ülke ekonomisi açısından önem arz etmektedir. Özellikle ülkemize özgü patenti alınmış coğrafi ürünlerde bu fuarlar sayesinde artış görülmektedir. Bizde Rize Ticaret Borsası olarak Rize Çayı ve Rize Kavurması’nda coğrafi işaret alabilmek için çalışmalar başlattık, bu yılın sonunda inşallah patenti almayı planlıyoruz. Her sene katılmaya çalıştığımız YÖREX fuarını organize eden Antalya Ticaret Borsası yönetim kuruluna ve personeline teşekkür ediyor, fuarın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bu sene herkesi YÖREX fuarına davet ediyorum. Özellikle eşsiz Rize’mizin bir çayını içmeden fuardan ayrılmayın” ifadelerini kullandı.