13 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Bilirkişilik Yönetmelikle, adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluktan yola çıkarak Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın açtığı Bilirkişilik Temel Eğitim programına katılan 118 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

RSMMMO salonunda düzenlene törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı ve oda başkanları katıldı. Burada bir konuşma yapan Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı Tarafsız, objektif ve bilime dayalı düzenlenecek bilirkişi raporlarının mahkemelerce verilen kararlarda önemli bir kaynak teşkil ettiği aşikardır. Mahkemelere teknik anlamda bilgi sunacak bilirkişilerin temel eğitim ve uygulama eğitimi almalarının doğru bir uygulama olduğunu düşünmekteyiz. Eğitimlerini tamamlayan Bilirkişilere başarılar diliyorum dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş adaletin en hızlı şekilde sağlanması için bilirkişilere de önemli görevler düştüğünü belirterek, kararları verirken hakkı ve adaleti sağlamalarını istedi.

Konuşmaların ardından eğitimleri tamamlayan bilirkişilere sertifikaları verildi.