Bir şehrin adı altında bir etkinlik yapıyorsanız o şehrin bütün renklerine hitap edeceksiniz.

Rize’nin kurtuluşu ve Cumhuriyet Bayramı törenlerini es geçip Rize ‘de fetih günü için otobüslerle insanları taşıyan dönemin RİDEF Başkanı Recep Albayrak’a basın toplantısında “İstanbul varken neden Rize’de bu etkinliği Rize’de yapıyorsunuz” diye sormuş  adeta bir sevgi kelebeğine dönüşerek “Rize’de sevgiyi yaymayı” amaçladıkları cevabını vermişti. Tabi bunun ardından söylediğim “vekil- bakan – başkan küsler. İsterseniz sevgiyi yaymaya onlardan başlayın” sözüm askı da kalmıştı. Ertesi gün onların getirdiği bir Kahraman sahneye çıkmış kurtuluşa ve milli mücadeleye dil uzatmıştı.

Bir şehrin adı altında bir etkinlik yapıyorsanız o şehrin bütün renklerine hitap edeceksiniz. Kitap fuarlarını birilerinin tekeline bırakmayacaksınız. Rize’de kitap fuarı oluyor fuarda Türk edebiyatının Rizeli iki dev ismi Şeref Bilsel, Veysel Çolak ve Balkon Sefası ve Çayeli güzeli kitaplarında Rize’yi konu eden İsmail Saymaz yok. Niye yok hayata sizin pencerenizden bakmadığı için mi? Oysa gökkuşağını güzel kılan ayrı ayrı renklerden oluşması değil mı?

Çalışıyoruz, mesaim bittiğinde bir mesai de Rize için çalışırım. Kitap fuarı başlamasına üç gün kala beni davet ediyorsun. Ben yazdıktan, tepki koyduktan sonra. Hayır deyince de “yine de gelebilirsen gel” diyor arayan kardeşim. Güzel insan onca yazarı önceden davet etmediniz mi? Masraflarını karşılamadınız mı? Yoksa onlara da gelebilirsen gel mi dediniz.   Bir de alay eder gibi katılan yazarla bölümüne adımın yazmasını anlamış değilim

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR

Şimdi Ankara Rize Günleri yapılacak. Slogan güzel Size bize hepimize yeter Rize. İşte bu slogan  toplumdan önce insanları ötekileştiren nefret kültürü yayan hayata sadece siyasi bakanlara ne güzel hitap ediyor. Çok çetin insanlar gördüm. Yalan söyleyen yöneticisini yanlış yönlendiren. Her alana el atan başarıya giden yolda her yol mubah gözüyle bakan oyuncular gördüm.  Ve şu kanıya vardım.  Rize’yi rakibi düşmanı yine Rizeli’idir. Rizeli Rizeli’nin ne olması ne ölmesini ister. Hohol olsun yeter. Ben hohol olmayacağım. Benim yüreğimin ürettiklerimin karşılığı birilerinin inisiyatifi olamaz.