Rize Valisi İhsan Selim  Baydaş, Kalkandere Kaymakamı Ahmet Açıkgöz, Rize POMEM Müdürü Murat Üngör ve görevli personel tarafından karşılandı. Ziyarette Vali Baydaş’a İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör ve Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Alican Özbey eşlik etti. Vali Baydaş, ziyarette ilk olarak POMEM Müdürü Murat Üngör’ün makamına geçerek burada okuldaki eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ardından spor salonunda düzenlenen törende öğrencilerle bir araya geldi. Cuma namazı sonrası öğrencilerle okulu gezerek incelemelerde bulunan Vali Baydaş öğlen yemeğini öğrencilerle birlikte yedi.

Eğitim döneminin ilk bölümünün tamamlanması dolayısıyla okul spor salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinin 30. Dönem çalışma takviminin paylaşılması ile devam etti.

Vali Baydaş, Makamını Zeynep Varlı’ya bıraktı Vali Baydaş, Makamını Zeynep Varlı’ya bıraktı

POMEM spor salonunda öğrencilerle bir araya gelen Vali Baydaş burada yaptığı konuşmada “Bugün burada olmakla kendi kendinize bir söz verdiniz. ‘Ben Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine sadakatle bağlı olacağım ve hizmet edeceğim’ diye söz verdiğinizin işaretidir üzerinize giydiğiniz üniforma. Mezuniyet töreninize kadar geçireceğiniz zamanınızı bu şuurla geçirmenizi isterim.

Burada öğreneceğiniz bilgiler ve uygulama çalışmaları meslek hayatınızın her anında karşınıza çıkacak meselelerin çözüm anahtarı olacaktır. Burada aldığınız temel eğitim ne kadar sağlıklı olursa meslek hayatınızda o kadar rahat edeceksiniz. Onun için buradaki eğitimlere ve hocalarınızın sizlere aktardığı tecrübelerini can kulağıyla dinlemelisiniz.

Zaman ve teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bizim kendimizi şu ana göre değil, geleceğe yönelik yetiştirmemiz lazım. Bu dinamik bir şekilde kendinizi geliştirmeniz ve zamanı algılamanızla mümkün olur. Onun için burada gördüğünüz eğitimlerin üzerine bir beceri katmanız lazım.

Burada belli bir spor becerisi ediniyorsunuz. İhmal etmemeniz gereken bir şey de sportif disiplini sürdürmeniz lazım.

Tarih ve millet şuurumuzu asla unutmamanız lazım. Çok zor zamanlardan geçip geldik. O zorluğun en yakın dönemde en büyük sıkıntısını emniyet teşkilatımız yaşadı. 15 Temmuz darbe girişiminde en fazla örselenen, hırpalan ama temizlendikten sonra çok hızlı bir şekilde toparlanan, kendini geçmişte olduğundan çok daha güçlü ve dinamik hale getiren teşkilat haline geldi emniyet teşkilatımız. Bu zorlukları ve bu meşakkatleri göz önüne almanız lazım.

Siz, devletimizin ve emniyet teşkilatımızın vatandaşlarımızla muhatap olan yüzüsünüz. Vatandaşımız için devletin nezaketi sizde gördüğü nezakettir. Siz bir problemi hukuka uygun şekilde çözdüğünüzde vatandaşımız devletimize olan memnuniyetini ifade edecektir. Sizi gördüğünde güven duygusu gelişecek, polise rastladığında devletin gölgesini görecek. Dolayısıyla üzerinize giydiğiniz üniforma sadece size meslek kazandıran bir üniforma değil, geçmişten günümüze gelen bütün o birikimi ve müktesebatı yansıtan bir armadır. Bu ciddiyeti unutmamanız lazım. Üniformanıza yakışmayan hal ve hareketlerden uzak durmanız lazım” dedi.